Początek strony
Wróć na początek strony Alt+0
Przejdź do wyszukiwarki Alt+1
Przejdź do treści głównej Alt+2
Przejdź do danych kontaktowych Alt+3
Przejdź do menu górnego Alt+4
Przejdź do menu lewego Alt+5
Przejdź do menu dolnego Alt+7
Przejdź do menu bocznego Alt+8
Przejdź do mapy serwisu Alt+9
Menu wysuwane
Herb podmiotu Biuletyn Informacji Publicznej Miasta Otwocka
Menu góra
Strona startowa Miasto Otwock Komisje Rady Miasta Klauzula informacyjna RODO
Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „Klauzula informacyjna RODO, bieżące, menu 1308 - BIP - Miasto Otwock”

Zabezpieczenie przed robotami.
Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

P ) # @ % R F 3 - 0 A w s f d A P # @ :

Pola oznaczone są wymagane.

Treść główna

Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna Rady Miejskiej w Otwocku dot. sesji rady i posiedzeń komisji


Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2017 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE.L.2016.119.1), dalej RODO, informuję o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz przysługujących Państwu prawach z tym związanych:

  1. Administratorem danych osobowych jest Rada Miasta Otwocka, z siedzibą w  Otwocku, ul. Armii Krajowej 5 tel.: 22 779 28 02, 22 779 20 01 do 06  wew. 305, adres e-mail: radamiasta@otwock.pl.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych osobowych dostępny jest pod adresem e-mail: iod@otwock.pl
  3. Dane zbierane są w celu udostępnienia w Internecie nagrania przebiegu sesji i ewentualnie komisji osobom zainteresowanym oraz wykonanie obowiązku jawności działania organów gminy.
  4. Podstawą prawną do przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO, art. 11b ustawy o samorządzie gminnym oraz art. 19 ustawy o dostępie do informacji publicznej.
  5. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania 
    i przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Podanie danych jest dobrowolne.
  7. Odbiorcami danych osobowych będą uczestnicy sesji Rady lub komisje oraz osoby odtwarzające nagranie z sesji  w Internecie.
  8. Dane nie będą podlegały profilowaniu.
  9. Administrator danych nie będzie przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  10. Dane osobowe będą przechowywane przez okres kadencji Rady Miejskiej

Metryka

sporządzono
2019-05-28 przez Renata Trzpil
udostępniono
2019-05-28 00:00 przez Jan Staniewski
zmodyfikowano
2019-05-28 12:41 przez Staniewski Jan
zmiany w dokumencie
ilość odwiedzin
657
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.